Padání vlasů -problémy s vlasy


Padání vlasů -problémy s vlasy

Viz. také Stárnutí, Alopecie, Úzkost, Deprese, Otrava rtutí, Tinea Capitis 

EMOCE

Padání vlasů je většinou druhotným symptomem hlubšího zdravotního problému. Padání vlasů může také souviset s hormonálními problémy, rakovinou, dlouhodobým stresem nebo podvýživou. Je také často spojováno s osobním propojením ke své spiritualitě a se vztahem ke svojí matce.

Padání vlasů se týká schopnosti člověka cítit se bezpečně, komunikovat a cítit se dobře ve své roli v životě. Možná jste prožívali vztah s vlivnou osobou, která vám vytvářela velice málo prostoru k tomu udělat chybu. To mohlo způsobit, že jste na sebe v životě příliš tvrdí, možná se dokonce sami trestáte, pokud máte pocit, že jste nejednali způsobem, který potěší ostatní. 


Potýkáte se s traumatem odmítnutí. Vlivní lidé vás mohli odmítat. Autoritativní osoby vám nyní spouští trauma z dětství spojené s odmítnutím. Necítíte se dostatečně důležití, součástí komunity nebo rodiny. 

Zdá se, že zpochybňujete svoji schopnost zapadat, jako kdyby jste očekávali odmítnutí. Vše, co chcete je cítit se bezpečně a ochráněný/á od těžkostí světa. 

Toto je také často spojené se silnými problémy ohledně kontroly, které nejste schopni využít, protože se cítíte utlačeni více dominantními osobami. Jste často ve stresu a příliš se obáváte. Můžete soustředit veškerou svoji energii do obav namísto proaktivního řešení problému/ů. Obávat se něčeho vám způsobuje vychýlení se od možnosti jednat. Toto může být spojeno se strachem ze selhání. Ve které oblasti svého života se cítíte mimo kontrolu?

KLÍČOVÉ BODY:
  • Proč jste na sebe tak tvrdí? Prozkoumejte vzorce sebe trestání.
  • Dokončete proces vedeného emocionálního léčení s průvodcem. 
  • Kdo nebo jaké okolnosti vás přiměly necítit se v bezpečí? Prozkoumejte, jak jste se v tom cítili. 
  • Odmítáte sami sebe! Proč? Jak vám to slouží? Kdo vás odmítnul? Jak vás to přimělo se cítit? Sebe odmítání často pramení ze sebe trestání, které je výsledkem toho, že se cítíte napadání a trestání ostatními lidmi a prostředím.
  • Máte nějaké další okolnosti, které mohou mít za důsledek vypadávání vlasů nebo problémy s vlasy? Prozkoumejte původní příčinu.
  • Porodní trauma související s hlavou. Jak jste se cítili v ten moment? Podobná traumata a emoce, které byly prožity během porodu mohou být spouštěny ve vašem životě v období padání vlasů. Toto může mít za následek napětí a stres v hlavě a na pokožce hlavy, který ovlivňuje růst vlasů.
  • Trauma předků související s podvýživou.

 

Zdroj: Evette Rose - Metaphysical Anatomy
 
Překlad: VERONIKA BARKOCI
 
KÓDY VAŠÍ DUŠE
Emoční terapie – práce s podvědomím, emocemi, vnitřním dítětem, rodovými vzorci, fragmentací.
Lektorka Metafyzické Anatomie úrovně 2
Konzultant Metafyzické Anatomie – MAT úrovně 3
www.kodyvasiduse.cz
  

Tento článek a informace v něm obsažené lze šířit pouze v případě povolení autora a to nekomerčním způsobem v originální formě s uvedením jména autora a aktivním odkazem na stránky www.kodyvasiduse.cz  FB: https://www.facebook.com/kodyvasiduse.cz/  a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji, včetně této poznámky