AKNÉ - PSYCHOSOMATICKÉ A EMOČNÍ PŘÍČINY


AKNÉ - PSYCHOSOMATICKÉ A EMOČNÍ PŘÍČINY

AKNÉ – PSYCHOSOMATICKÉ A EMOČNÍ PŘÍČINY Z POHLEDU METAFYZICKÉ ANATOMIE
 
EMOCE
Můžete být bolestně plaší a nejistí si tím, kde ve světě stojíte. Dosáhli jste bodu, kdy jste měli dost pocitu uvíznutí, bez směru. V tomto bodě vaše frustrace a vztek dosáhly bodu varu, téměř vroucí pod kůží.


Začali jste se pohoršovat nad tím, jak snadné je pro ostatní zapadnout do sociální skupiny, zatímco vy se cítíte méně než hodnotní. Máte problém uvěřit ve své vlastní schopnosti být úspěšní nebo nezávislí a vidíte úspěch druhých jako připomínku toho, čeho možná nikdy nedosáhnete.
 
Akné jen zvyšuje nejistotu, sebe-pohrdání a bolestně plachou povahu. Dochází k přechodu a dochází ke změnám. Nicméně změny způsobily, že se cítíte, jako byste byli tlačeni do centra pozornosti dříve, než jste připraveni, a tyto změny vám nejsou příjemné.
 
Stát v pozadí dění a skrývat se před veřejností vám dává bezpečí a pohodlí, po kterém toužíte. Je zde velké množství potlačeného smutku, který nelze vysledovat ke konkrétnímu času a místu, což vede k úzkosti.
 
Skrývání se za masku toho, že máte vše pod kontrolou vám posloužilo, ačkoli členové rodiny vědí, jak se skutečně cítíte. Napětí v rodině má na vás velký a přímý dopad a vytváří intenzivní hněv, který se dostává na povrch. Vše, co chcete je být přijati ostatními, aniž byste museli skákat přes obruče. Dospívající procházejí těmito fázemi během střední školy a snaží se zapadnout do skupin a jejich prostředí. Můžete mít problémy s interakcí s osobami opačného pohlaví, cítit se v jejich přítomnosti nedostateční.

 


AKNÉ U DOSPĚLÝCH
Ve vašem životě se v současné době odehrávají podobné problémy, jaké jsou uvedeny výše. Je zde trauma, které se odehrál během dospívání, a které nebylo vyřešeno. Nyní se cítíte zaseknutí v nevyřešeném traumatu, ke kterému došlo během dospívání a tyto traumatické události byly potlačeny.
Nevědomě jste přitahování do podobného prostředí (ať už v práci, sociálních skupinách nebo osobních vztazích), abyste mohli vyřešit potlačené trauma.
 
Často vyjadřujete své osobní hranice z místa strachu (strach je poháněn instinkty boje a útěku). Je důležité, abyste vyřešili hněv a nepoužívali ho jako zdroj své síly. Je na čase cítit se bezpečně, vyniknout, být silný a nebát se nechtěné pozornosti opačného pohlaví.
 
Možná také vyjadřujete nevyřešený konflikt, který si vaši rodiče vzájemně promítali. Neumíte jasně rozlišit hranici mezi vaším vlastním konfliktem a nevyřešeným konfliktem mezi vašimi rodiči.
 
KLÍČOVÉ BODY
• Ruční lymfatická masáž je skvělý způsob, jak pomoci tělu při detoxikaci a urychlení uvolnění odpadních látek z těla. Doporučuje se při léčbě akné.


• Dokončete proces vedeného emocionálního léčení s průvodcem www.kodyvasiduse.cz


• Tento stav často souvisí se sexuální provinilostí, která může souviset s vaším otcem nebo matkou. Vaši rodiče mohou litovat sexuálních aktů nebo rozhodnutí, která učinili v minulosti během početí. Může také souviset se sexuální žárlivostí. Prozkoumejte dále.


• Když s vámi matka byla těhotná, měla hladiny hormonů vyrovnané? Pokud ne, prozkoumejte, jak to ovlivnilo vývoj hormonů během stádií vývoje v děloze. Jak jste se v tom cítili? Prozkoumejte klíčové emoce jako je vztek, frustrace a podráždění.


• Jaký byl krevní oběh vaší matky během těhotenství? Byl vysoký nebo příliš nízký? Cítila kontrolu nad svým tělem? Prozkoumejte, jak to ovlivnilo plod.


• Je zde mnoho potlačeného smutku. Byl třeba jeden z vašich rodičů hodně smutný kvůli problematickému vztahu, kterého jste mohli být svědkem? Pokud tomu tak je, prozkoumejte, jak vás jejich vzájemný vztah ovlivnil.


• Prozkoumejte své narození. Prožila vaše matka během porodu stud nebo ponížení? Pokud ano, je důležité toto proléčit a to jak jste se v tom cítili.


• Umíte rozpoznat rozdíl mezi svými vlastními vzorci a emocemi a vzorci a emocemi vašich rodičů? Uznejte rozdíl.


• Byla plodová voda čistá a jasná v děloze? Jak to ovlivnilo plod během stádií vývoje?


• Problémy s akné mohou někdy souviset s problémy s játry.


• Můžete se cítit odpojeni od své sexuality, nebo se dokonce za ni stydět. Proč?


• Vyhněte se potravinám, které zatěžují játra, jako jsou nezdravé tuky, mastných a nasycených potravin.


• Co se vám v životě vymklo kontrole? Kdo vás přiměl se takto cítit?


• Jak se cítíte s akné? Prozkoumejte další možnosti.


• Proč cítíte vztek? Jak vám vztek slouží?


• Jak na vás jako na novorozence reagovali vaši rodiče, když vás poprvé viděli? Mysleli si, že jste krásní, oškliví nebo byli zklamáni?
 
Zdroj: Evette Rose - Metaphysical Anatomy Volume 1
 
Překlad: VERONIKA BARKOCI
 
KÓDY VAŠÍ DUŠE
Emoční terapie – práce s podvědomím, emocemi, vnitřním dítětem, rodovými vzorci, fragmentací.
Lektorka Metafyzické Anatomie úrovně 2
Konzultant Metafyzické Anatomie – MAT úrovně 3
www.kodyvasiduse.cz


Tento článek a informace v něm obsažené lze šířit pouze v případě povolení autora, a to nekomerčním způsobem v originální formě s uvedením jména autora a aktivním odkazem na stránky www.kodyvasiduse.cz  FB: https://www.facebook.com/kodyvasiduse.cz/  a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji, včetně této poznámky