Ekzém - psychosomatické a emoční příčiny


Ekzém - psychosomatické a emoční příčiny  
 
Viz také. Dermatitida, Zánět, Svědění, Vyrážky, Problémy s kůží
 
EMOCE
Cítíte se kontrolováni, posuzováni nebo manipulováni. Cítíte se podrážděni okolím, protože si uvědomujete, že určití lidé jsou nezdraví, pokud se nachází okolo vás. Příliš se obáváte od těchto lidí odejít. Máte strach ze ztráty své identity, pokud by tito lidé nebyli ve vašem životě. Může to být destruktivní prostředí, ale připadá vám známé.
 
Často se ve vašem životě cítíte šikanováni a drženi zpátky vlivnými lidmi (těmi, co se podílí na výchově). Možná jste se naučili, že vám není dovoleno zpochybňovat ty, kteří jsou silnější než vy sami. Velmi často se vracíte zpět do role oběti, kdykoli se cítíte ovládáni nebo zpochybňováni. Když se cítíte jako oběť, nepředstavujete pro nikoho hrozbu a vyhýbáte se tak dalším útokům.
 
Zdá se, že nesnášíte lidi, které milujete, protože jste si s nimi v minulosti vytvořili negativní a traumatické asociace. Nejste si vědomi těchto negativních asociací, které vám sabotují váš úspěch v osobních a profesních vztazích.
 
Držíte se velké zášti, bojujete proti lidem a okolnostem, které ovládají a omezují vaši svobodu. Neustále přitahujete do života lidi a okolnosti, které vás ovládají, a tak posilujete pocity toho být napadán a kontrolován. Jste iritováni a zlobíte se; ještě cítíte bezmoc udělat jakoukoli změnu.
 
Zasekli jste se v nezdravém vzorci. Máte pocit, že jste předurčeni žít život naplněný chaosem, nečestností a odmítnutím. Toto ve vás zanechalo pocity bezmoci a hořkosti. Zdá se, že jste zapomněli, že máte vždy na výběr. Možná nebudete moci změnit okolnosti, ale můžete změnit, jak se v tom cítíte. Jste sami o sobě jedineční. Nepotřebujete určité nezdravé a ohrožující situace, které budou zkoušet vaši sílu nebo vám dávat jakýkoli status a identitu.
 
Zdá se, že mezi vámi a někým druhým existuje boj o moc. Může se jednat i o vnitřní konflikt.
 
Cítíte se velmi iritováni intenzivními emocemi a na sílu zkoušíte tyto emoce držet mimo pozornost. Obáváte se, že by vaše emoce mohly zničit vztahy; způsobit vám ztrátu osob, které milujete. Zdá se, že jste přitahováni toxickými lidmi, kteří nejednají ve vašem nejvyšším a nejlepším zájmu.
 
KLÍČOVÉ BODY: 
• Trauma spojené s pocity kontroly a manipulace. Kdo a co vás přimělo se takto cítit? Je zde problém s druhým pohlavím? Prozkoumejte trauma spojené s pocity být kontrolován a manipulován druhými lidmi a odevzdáváním své síly.
• Dokončete vedené emocionální léčení s průvodcem KONTAKT  -  kodyvasiduse.cz
• Prozkoumejte, jakým způsobem vás to, že odevzdáváte svou sílu pryč drželo v bezpečí. Prozkoumejte vztahy, které jste měli a prozkoumejte jeden, který vynikal (ten nejvíce rozčilující / traumatický).
• Cítíte se rozzlobení, a dokonce až otráveni z vašich situací, cítíte nedostatek emoční svobody. Jak se v tom cítíte? Prozkoumejte tyto emoce během fází vývoje v děloze. Jak se cítila vaše matka během těhotenství?
• Kdo nebo co se vám dostává pod kůži a způsobuje iritaci? Co vás zastavuje od nastavení si vlastních hranic směrem k této osobě nebo okolnostem? Můžete mít strach z napadení nebo odmítnutí. Prozkoumejte to.
• Pokud jste žena, potom jste se mohla cítit potlačena před vlivnými muži, protože ženy byly v minulosti nesmírně potlačovány.
• Pokud jste muž, potom prozkoumejte váš vztah s matkou a otcem. Zda se tato historie opakuje ve vašich osobních vztazích?
• Vzorce spojené se sebe trestáním. Prozkoumejte další možnosti.
• Pocity bezmoci, kdy je výsledkem odevzdání své moci. Prozkoumejte fáze oplodnění a vaše narození.   
• Strach zůstat sám/a. Prozkoumejte trauma odmítnutí a opuštění. Zdá se, že snášíte negativní a nezdravé situace díky vysoké odolnosti vůči drsným situacím a strachu z odmítnutí. Můžete mít pocit, že je bezpečnější zůstávat v nezdravých situacích, než zůstat sám/a. Možná jste měli pouze špatné zkušenosti ve vztazích, tudíž se pořád cítíte v bezpečí v těchto neobvyklých, podobných a známých situacích.
• Jste bolestně citliví na to, jak vás druzí vidí. Jaká je nejhorší věc, která by se mohla stát, kdyby se lidem nelíbilo, co vidí? Prozkoumejte nenávist k sobě, trauma z minulosti spojené s odmítnutím a nepřátelství ve vaší rodové linii. 
• Tvrdohlavost a odmítnutí pustit vztek. Prozkoumejte sekundární zisky. Může zde také být nevědomý sekundární zisk. Nevědomě používáte tento stav k tomu, abyste si nastavili hranice s ostatními. Mohli jste použít tento stav jako výmluvu k tomu vyhnout se určitým situacím, protože se cítíte bezpečněji, je výhodou, když tento stav použijete jako výmluvu, než raději říci „ne“ a čelit tak možným důsledkům vždy, když říkáte „ne“ nebo vyjadřujete své hranice.
• Jste iritováni sami sebou, protože cítíte, že musíte kontrolovat své chování, jinak byste mohli vyprovokovat konfrontaci nebo být odmítnuti.
• Trauma spojené s tím být přitažlivý/á. Je bezpečnější nebýt atraktivní. Proč? Kdo vás přiměl se takto cítit? Co nastane, když se necítíte přitažliví? Prozkoumejte další možnosti.
• Strach z posouzení a z toho být nesprávně souzen. Kdo vás v minulosti přiměl se takto cítit?
• Tento stav je často spojený s osobou, která měla špatný nebo náročný vztah se svou matkou. Každý nevyřešený problém s vaší matkou se může opakovat ve vašich vztazích. Zdá se, že se stále vyhýbáte těmto problémům, které však pouze přerůstají mimo kontrolu. Prozkoumejte další možnosti.
• Povídejte se na to, která část těla je zasažena nejvíce, a odkažte se na pomocný list pro více informací (pro konzultanty).
 
 • Tento stav se často objeví lidem, kteří měli rodiče alkoholika. Nedůsledný nebo nepřátelský způsob výchovy vašeho rodiče způsobil, že jste se cítili v nebezpečí nebo dokonce ztraumatizováni.

Zdroj: Evette Rose - Metafyzická Anatomie
 
Překlad: VERONIKA BARKOCI

KÓDY VAŠÍ DUŠE
Emoční Koučink – práce s podvědomím, emocemi, vnitřním dítětem, rodovými vzorci, fragmentací.
Lektorka Metafyzické Anatomie úrovně 1
Konzultant Metafyzické Anatomie – MAT úrovně 2

www.kodyvasiduse.cz

Tento článek a informace v něm obsažené lze šířit pouze v případě povolení autora a to nekomerčním způsobem v originální formě s uvedením jména autora a aktivním odkazem na stránky www.kodyvasiduse.cz  FB: https://www.facebook.com/kodyvasiduse.cz/  a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji, včetně této poznámky.