Imunitní systém oslabení / problémy - psychosomatické a emoční příčiny


Imunitní systém oslabení / problémy - psychosomatické a emoční příčiny Když je imunitní systém člověka narušen, celé tělo trpí. Dotkne se vás to také i na emoční rovině. Když je imunitní systém narušen, problémové části v těle se většinou zhorší, protože imunitní systém tyto oslabené části nepodporuje k uzdravení. Spolu s nezdravými emocemi se tato oslabená místa mohou zhoršovat.

Viz. také Alkoholismus, Bakterie, Rakovina, Lymfom, Problémy s šišinkou mozkovou, Otravy, Virus, Toxiny

EMOCE

Když je imunitní systém člověka narušen, celé tělo trpí. Dotkne se vás to také i na emoční rovině. Když je imunitní systém narušen, problémové části v těle se většinou zhorší, protože imunitní systém tyto oslabené části nepodporuje k uzdravení. Spolu s nezdravými emocemi se tato oslabená místa mohou zhoršovat.

Můžete mít pocit, že váš podpůrný systém selhal a jste napadáni svojí minulostí. Přitahujete nové lidi a situace do vašeho současného života, které posilují jakékoli odmítnutí z dětství. Toto zahrnuje trauma opuštění a pocit bezcennosti a bezvýznamnosti.

Cítíte se zmateni, pokud jde o úmysly ostatních. Možná jste procházeli vichřicí emocionálních prožitků, které vás zanechaly cítit se rozhození, stejně tak i emocionálně a duchovně vyčerpaní. Nikdy nevíte, ve kterém okamžiku máte chránit sami sebe a kdy odpočívat.

Lidé ve vašem životě zpochybňují vaše hranice a názory. Toto vám způsobilo, že se cítíte nejistí a pochybujete o vlastních názorech a schopnosti udělat rozhodnutí. Zdá se, že se cítíte zamrznutí v životě, nejisti v tom, jaký by měl být váš další krok. Cítíte se uvízlí a máte obrovský strach pohnout se kupředu. Vaše instinkty přežití byly aktivovány, což vám může způsobovat, že ve všem vidíte možné ohrožení.

Mohli jste hrát v rodině roli obětního beránka, což vás přinutilo být zodpovědnými za všechno, co se nepovedlo. Proto často cítíte potřebu vzít zodpovědnost za vše, abyste vykompenzovali to, že jste špatní a způsobujete problémy.

Zdá se, že máte pocit, že bez ohledu na to, co uděláte, nikdy neunesete břemeno toho, co způsobili ostatní. Přijali jste vinu a možné hrubé zacházení jako trest a můžete se cítit jako, že musíte zaplatit za všechny problémy v rodině.

Vaše emoce, pocit viny, zlost nebo stud si vybírají těžkou daň na vašem těle. Čím menší a slabší jste, tím menší hrozbu představujete pro vlivné lidi. Toto vám brání v dosahování vašich cílů a od toho stát se úspěšnými.

Cítíte se vyčerpaní; duchovně, emocionálně a fyzicky otráveni vším tím stresem, který vám vaši vlivní lidé způsobili. Cítíte se jako bezmocné oběti daných situací; zaujali jste tuto stagnující pozici. Možná jste se vzdali své role v životě, protože se cesta stala hrubá, zdrcující nebo plná zodpovědností.

KLÍČOVÉ BODY:

- Láska mohla být velmi podmíněná a přicházela za odměnu. Prozkoumejte další možnosti. Toto mohlo být také spojeno s fázemi těhotenství. Co se stalo vaší matce, když byla těhotná? Měla problémy ve vztazích? Byla její bezpečnost (domov, práce, role) napadána nebo ohrožena vlivnými lidmi? Prozkoumejte další možnosti.

- Dokončete vedené emocionální léčení s průvodcem.

- Kterými okolnostmi a lidmi se cítíte napadáni? Proč? Jak se v tom cítíte?

- Kterou část vaší osobnosti zrazujete, aby jste byli milováni, přijímáni nebo uznáni? Prozkoumejte další možnosti.

- Čeho jste se vzdali? To mohlo zahrnovat cíle a koníčky. Proč? Jak se v tom cítíte? Co vás brzdí od toho to změnit?

- Kdo znehodnotil vaše hranice do takové míry, že jste se vzdali jejich nastavování? Jak jste se v tom cítili? Prozkoumejte vztah s touto osobou/osobami a prozkoumejte trauma a asociace vytvořené s nastavováním si svých hranic.

- Kdo nebo které situace vás přinutily cítit se v nebezpečí? Kdo vás napadal kdykoli jste se chtěli projevit nebo udělali věci sami pro sebe? Prozkoumejte trauma a asociace vytvořené s bezpečím a s žitím vlastního života.

- Prozkoumejte fáze početí. Cítilo se vajíčko pod nátlakem všech ostatních spermií? Cítila se spermie pod nátlakem ze strany vajíčka, když se její ocásek po vstupu do vajíčka odpojil? Čeho se muselo vajíčko a spermie vzdát, aby se přeměnili a byli přijati jeden druhým?

- Zachycení a uhnízdění embrya. Cítil se blastocyst embrya napadán matčinými protilátkami nebo cítil strach, že může být napaden?

- Vývoj plodu. Konzumovala vaše matka jakékoli jídlo, pití, alkohol, drogy, medikamenty, které k vám pronikly a mohly způsobit pocit napadení? Prozkoumejte další možnosti.

- Můžete mít pocit bezpečí a ochrany asociovaný spolu se vzdáním se a zbavením se moci /síly. Tyto vzorce vás mohly udržovat v bezpečí během dětství a držely vás mimo nebezpečný prostor. Prozkoumejte další možnosti.

- Jak se imunitní systém vaší matky cítil, když byla těhotná? Byl její imunitní systém již oslaben? Pokud ano, jak vás toto ovlivnilo během fyzických a vědomých vývojových fází? Kdy jste potřebovali cítit bezpečí a propojení se svou matkou, v jakém emociálním stavu se nacházela? Příklad: mohla se cítit vyčerpaná a zavalena zodpovědnostmi, zbavována moci /síly ostatními, napadána, ztrápená a zůstala s pocitem, že to vzdává. Prozkoumejte další možnosti.

- Možná jste byli nuceni cítit se nedůležití, méněcenní, ve smyslu nechtění. Prozkoumejte, jak vás toto ovlivnilo. Vaše potřeba lásky a přijetí se vždy potkala s odmítnutím, opuštěním nebo nepřátelstvím. Prozkoumejte další možnosti.

IMUNITNÍ SYSTÉM: 

® Lymfatické uzliny

® Slepé střevo

® Kostní dřeň

® Krční a nosní mandle

® Brzlík

® Slezina

® Peyerovy plaky

 

Zdroj: Evette Rose - Metaphysical Anatomy

Překlad: VERONIKA BARKOCI

KÓDY VAŠÍ DUŠE
Emoční terapie – práce s podvědomím, emocemi, vnitřním dítětem, rodovými vzorci, fragmentací.
Lektorka Metafyzické Anatomie úrovně 1
Konzultant Metafyzické Anatomie – MAT úrovně 2
www.kodyvasiduse.cz

 

Tento článek a informace v něm obsažené lze šířit pouze v případě povolení autora a to nekomerčním způsobem v originální formě s uvedením jména autora a aktivním odkazem na stránky, www.kodyvasiduse.cz  FB:  https://www.facebook.com/kodyvasiduse.cz/  a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji, včetně této poznámky.