Migrény - psychosomatické a emoční příčiny


Migrény - psychosomatické a emoční příčiny
EMOCE

Lidé, kteří trpí na intenzivní migrény mají často velmi slabé osobní hranice. Nevíte, kdy říci "ano" a kdy říci "ne". Často končíváte tím, že řeknete "ano", i když zrovna chcete říci "ne". Končíváte v konfliktních situacích, ze kterých nemůžete uniknout. Vždy se cítíte způsobem, "Měla bych zůstat nebo odejít?


Sabotujete svoji schopnost vyjádřit jasné hranice. To vytváří ve vás pocit naštvání na sebe sama, na okolnosti a na lidi, kteří tímto z vás mají pro sebe výhodu. Často sebe přemáháte tím, že máte příliš mnoho práce. Máte spoustu nevyslovených slov. Je zde potřeba být slyšet a uznán.

 

 

Migréna vám často slouží jako výhoda, která vám dovoluje říci "ne" a vyjádřit vaše hranice. Migréna může být někdy použita jako výmluva k úniku ze situace, kde by jste měli dávat, místo poslouchání vašich dobrých instinktů. Přestože je migréna nepříjemná, je zde důležitá otázka: "Co by jste museli udělat, s čím byste museli naložit, pokud by migréna přestala?" Někdy může být odpověď, "Potom bych neměla dostatek času pro sebe." Museli byste čelit problému či konfliktu, kterému se vyhýbáte.

Museli byste se vypořádat s okolnostmi, které vás dostávají do pocitu mimo kontrolu. Další otázkou je, "Co je to, co se snažím odstrčit pryč z mého života?" Jste uvíznutí v okolnostech, kde jste potlačili schopnost stát ve své vnitřní síle. Cítíte se pod obrovským stresem konat a potěšit druhé.

Často jste zapojeni do situací, které ani nejsou vaší zodpovědností nebo vašim problémem, který jste začali. Vaše potřeba zachránit, pomoci nebo vysvobodit druhé je prioritou. Tento vzorec vás ukazuje v lepším světle, ale skončíte vždy pak tak, že taháte za kratší konec lana. Tohle vás pouze pak rozhořčí, cítíte nepodporu, zlobu nebo odpor. Umisťujete sebe na místo pod obrovský stres a tlak. Během dětství jste prožili velké množství tlaku a vysokých očekávání. Často se cítíte iritování a to se zdá větší, než život sám.

KLÍČOVÉ BODY:
• Jaký konflikt máte ve svém současném životě? Jak se v tom cítíte?
Kdy migréna začala? Co se stalo ve vašem životě krátce před tím, než migréna začala? Prozkoumejte to dál.
Položte své dlaně na místo, kde se migréna projevuje a zkuste nacítit, o který blok se jedná. Jaký vzkaz vám migréna posílá?
Vždy prozkoumejte porodní trauma a proces porodu - bylo tam trauma hlavy nebo extrémní tlak, spolu i s tím, jak se matka cítila v průběhu porodu. Jak jste se vy cítili v průběhu porodu?
Čím vám to slouží upřednostňovat druhé lidi před sebou samými. Vzorec čím víc dáváte, tím víc jste milováni. To pochází z dětství, kde jste byli odměněni láskou a pozorností pouze tehdy, pokud jste dělali věci pro rodiče, učitelé, opatrovníky.
Prozkoumejte traumata, jako jsou pocit uvíznutí, bezmoc nebo stav mimo kontrolu v životě nebo dětství.
Prozkoumejte oplodnění k těmto klíčovým bodům.
Respektují lidé vaše hranice, pokud řeknete "ne"? Pokud ne, tak pak jak se v tom cítíte? Prozkoumejte dále.
Prozkoumejte plodový vak a vodu. Jak se tam cítíte? Jakou barvu to má? Barva se může ukázat jako zářivě světlá bílá kapalina. Vnímáte tam nějakou toxicitu? Pokud ano, jak se v tom cítíte? Můžete odpovědět, že se cítíte uvíznutí, neschopni utéct, bezmocní, napadeni, rozzlobeni a iritováni. Dráždí tento pocit i specifickou část v těle (v tomto případě nervy v hlavě)?
Co ve vašem životě vám ubírá energii a schopnost se vyrovnat?
Vlastní vytvořený tlak. Proč na sebe kladete tolik tlaku? Je zde někdo další, kdo na vás vyvíjí spoustu tlaku? Prozkoumejte další možnosti.

Zdroj: Evette Rose - Metaphysical Anatomy

Překlad: VERONIKA BARKOCI

KÓDY VAŠÍ DUŠE
Emoční Koučink – práce s podvědomím, emocemi, vnitřním dítětem, rodovými vzorci, fragmentací.
Lektorka Metafyzické Anatomie úrovně 1
Konzultant Metafyzické Anatomie – MAT úrovně 2

www.kodyvasiduse.cz

 

Tento článek a informace v něm obsažené lze šířit pouze v případě povolení autora a to nekomerčním způsobem v originální formě s uvedením jména autora a aktivním odkazem na stránky www.kodyvasiduse.cz  FB: https://www.facebook.com/kodyvasiduse.cz/  a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji, včetně této poznámky.